lauantai 28. syyskuuta 2013

Kaipaan kahvia // Saknar kaffe

Kun matkustatte ulkomaille, niin mitä ruokia kaipaatte kaukaa kotoa? Minä suomalaisena kaipaan aina suomalaista kahvia, Juhlamokkaa. Juon sitä jopa päivittäin kotona ruotsissa. Suomalainen kahvi on vaalea paahtoista eikä sen tyylistä kahviä löydy edes ruotsalaisista kaupoista. Otimme mukaan tänne Espanjaan paketin Juhlamokkaa. Nyt se on loppu ja kaksi päivää on jo juotu paikallista kahvia. Täytyy sanoa että se on kyllä ihan hyvää. Eilen saimme kuulla että Torreviejassa on Suomi-Kauppa. Sinne siis suuntaamme tänään ostoksille. Mukaan lähtee varmasti kahvia (jos heillä sitä on) ja ehkäpä jopa pussillinen salmiakkia ja ruisleipää.
Ruotsikaupppakin täältä löytyy ja Mikaelhan on jo näkkileivät ja mätitahnan käynyt ostamassa. Lihapullia ei olla sentään vielä syöty, mutta huvittavaa on että aina pitää saada niitä omia suosikki tuotteita. Ihan kuin ilman niitä ei voisi elää.

När du reser utomlands, Vad saknar du hemifrån? Jag saknar alltid Finska kaffe, Juhlamokka. Jag använder den dagligen även hemma i Sverige. Finsk Kaffe är en lätt rostat kaffe och det är svårt att hitta liknande i sverige. Det fanns inte. Vi tog med ett pakett Juhlamokka hit till Spanien. Nu är det slut och de sista två dagar har vi varit tvungen att dricka spanskt kaffe. Jag måste säga att det är ganska bra faktiskt. Igår hörde vi om Torreviejas Finska-butik, Suomi-kauppa. Så dit ska vi åka och handla idag. Vi kommer att handla kaffe (om det nu finns), och kanske en påse med salt lakrits och rågbröd. Svenska affären har vi också hittat och där har Mikael redan varit och handlat hans favorit knäckebröd och Kalles Kaviar. Köttbullar har vi inte ätit än, men det är lite roligt att du alltid vill ha dina favoritprodukte och du åker att handla dom även du är bortrest bara några veckor. Det är som att utan dem skulle man inte kunna leva.