torstai 8. toukokuuta 2014

Bocuse d’Or Europe 2014

Reilu viikko sitten sain soiton Sisuradiosta. Sain kutsun tukholmaan, GastroNord och Vinnordic messuille, jossa järjestetään tänävuonna Bocuse d’Or Europe 2014-kokki kilpailu eli siis ihan suomeksi "Kokkien EM". Kutsun syykin tietenkin selvisi puhelun aikana, elikkäs pääsen mukaan messuille ja samalla siitä vierailustani siellä tehtäisiin pieni haastattelu. No mihinkäs Erja ei suostuisi? Tottakai siis suostuin.

Eilen ko. messuilla sitten vierailin. Siellä oli paljon ihmisiä, messuthan on pääsääntöisesti tarkoitettu alanammattilaisille.Aluksi oli vähän ulkopuolinen olo, mutta kun tapasin messukeskuksen ovella Sisuradion toimittajan Kirsi Blombergin, joka ojensi minulle pressi-kortin, tuntui olo taas aivan mahtavalta. Vieläkun kortissa komeili hienosti uusi "arvonimeni": Bloggaaja. :) Kyllä, nyt olen sitten ollut ensimmäistä kertaa liikkeellä nimikkeellä bloggaaja. :) Valitettavasti en osannut ottaa tilanteesta kaikkea irti. Johtuiko siitä että olin juuri rankan työvuoron jälkeen herännyt tai siitä että ruotsinkieli tuntui taas olevan kadoksissa kun palasin juuri takasin tukholmaan melkein kahden viikon suomenlomalta. Usein suomesta palattuani menee muutama päivä ennen kuin kieli taas luistaa... Jokatapauksessa, minusta oli mukavaa käydä messuilla, valitettavasti aikani ei riittänyt perusteelliseen kierrokseen, mutta sain maistella hyviä makupaloja uusin makuyhdistelmin, kuten vuohenjuustoa hunajalla, jääteetä seljankukalla ja omenalla sekä porkkana-aprikoosi marmelaadia.


För någon vecka sedan fick jag ett samtal från Sveriges radio SisuRadio. Jag blev inbjuden till GastroNord & Vinordic mässan var kommer att arrangera Bocuse d´Or Europe 2014 tävling, även kallat Kock-EM i år. Anledningen till inbjudan blev naturligtvis en radio intervju. Vad tror ni att jag svarade? Naturligtvis ja, sa jag. Jag vill så jätte gärna uppleva nya roliga saker.

Igår besökte jag mässan. Utställningen vad avsedd för proffs så jag kände inte riktig mig på ett rätt ställe, när jag kom in. Men när jag träffade Kirsi Blomberg från Sisuradio vid dörren och fick min Press-kort kände jag mig bra igen. Första gången har jag fått använda min "nya titeln": bloggare. :) Då kände jag mig första gången som en riktig bloggare. Tyvärr kunde jag inte ta allt ur situationen. Berodde på det faktum att jag hade precis vaknat efter ett tufft arbetsnatt, eller det faktum att det svenska språket verkade ha förlorat igen när jag har varit så länge i Finland. Hursomhelst, det var trevlit att vara med. Det var lite synd att jag hann inte se så mycket under eftermiddagen men jag fick smaka många olika goa rätter ändå och upplevte många nya smakkombinationer, t.ex honung med getost, iste med fläder och äpple och morotaprikos-marmelad.